Home > Στοιχηματικά άρθρα > Κρίμα κι’ άδικο…
Κρίμα κι’ άδικο…

Κρίμα κι’ άδικο…

Γράφει ο Bet-Get - Ημ/νία δημοσίευσης 30/06/2014 07:00

Τέτοιες ευκαιρίες σπάνια παρουσιάζονται και αυτό είναι που μας πικραίνει περισσότερο από τον αποκλεισμό. Κατά τα άλλα η παρουσία της εθνικής κρίνεται επιτυχημένη, η τεράστια προσπάθεια των παικτών αναγνωρίζεται από όλους και οι βλέψεις για το μέλλον παραμένουν υψηλές αν αναλογιστεί κανείς τον χαμηλό μέσο όρο ηλικίας της ομάδας (και μετά τις αποχωρήσεις κάποιων βετεράνων) αλλά και το ταλέντο που υπάρχει με πολλούς παίκτες να χτυπάνε την πόρτα της εθνικής.

Η ομάδα έπρεπε να κυνηγήσει με πάθος το δεύτερο γκολ στην παράταση γιατί φάνηκε ότι οι Κοσταρικανοί ήθελαν τα πέναλτι αφού και λιγότεροι ήταν αριθμητικά, και πιο κουρασμένοι, αλλά είχαν και καλό τερματοφύλακα. Όπως είδαμε όμως και η ομάδα μας κουράστηκε και δεν μπόρεσε να πολιορκήσει τους Κοσταρικανούς με αποτέλεσμα να μην γλυτώσουμε τη ρώσικη ρουλέτα, χάνοντας στο 120 τεράστια ευκαιρία με τον Μήτρογλου.

Χάσαμε από μία ομάδα η οποία εκτός από το γκολ δε θυμάμαι να έκανε άλλη ευκαιρία, ένα γκολ το οποίο μπήκε από σουτ με ταχύτητα… 10 χιλιομέτρων. Ο παίκτης αμαρκάριστος στο ύψος της περιοχής, ο Καρνέζης σε λάθος θέση, και δυστυχώς το κακό έγινε. Μπορεί απέναντι σε μεγάλες ομάδες η Κόστα Ρίκα να έπαιξε καλά, χτες όμως θα τολμήσω να πω ότι ήταν ανύπαρκτη και επαναλαμβάνω ότι αυτό είναι που πονάει περισσότερο.

Για τη δική μας ομάδα θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τις κριτικές μας αργότερα, όταν είμαστε πιο χαλαροί. Σε γενικές γραμμές τα έχουμε πει, είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι παρουσιαστήκαμε σε αυτή τη διοργάνωση χωρίς επιθετικούς. Προς Θεού, είναι άδικο να τα ρίξουμε στον Γκέκα για το χαμένο πέναλτι, λαμβάνοντας υπόψη το πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου ήταν χειρότερο και όμως μπήκε γιατί έστειλε τον τερματοφύλακα από την άλλη, αλλά σίγουρα επιτρέπεται να κριθεί για την γενικότερη του παρουσία στην ομάδα.

Να τονίσουμε επίσης ότι όλα σχεδόν τα χτυπήματα των Κοσταρικανών ήταν πολύ καλά αν και υπήρχε η δυνατότητα για απόκρουση, σε κάποιο αντίστοιχο με αυτό του Γκέκα…

Για τον άλλο αγώνα πιστεύω ότι οι Μεξικανοί άξιζαν την πρόκριση αλλά τους την έκλεψαν. Λαμόγιο Ρομπέν, βγαίνεις δημόσια και κατηγορείς τον εαυτό σου ότι ξεγέλασες τον διαιτητή και πήρες το πέναλτι αλλά λες ότι έπρεπε να δοθεί το προηγούμενο. Δεν είναι το ίδιο όμως να κερδίζεις το πέναλτι στο 1ο ημίχρονο με το να κερδίζεις στις καθυστερήσεις του αγώνα! Η δίκαιη ΦΙΦΑ που καταδίκασε την Ουρουγουάη με την τιμωρία του Σουάρες, που είναι τώρα; Θα μείνει ατιμώρητος ένας παίκτης που γκρέμισε με ανέντιμο τρόπο τα όνειρα ενός ολόκληρου έθνους; Η μήπως θα δοξαστεί και αυτός με κάποιο τίτλο όπως «η βουτιά του Θεού»;

Η εθνική μας αποκλείστηκε, το μουντιάλ όμως συνεχίζεται με άλλες δύο αναμετρήσεις, φαινομενικά εύκολες. Χωρίς πολλά λόγια, Γερμανία και Γαλλία περνάνε. Στοιχηματικά οι νίκες τους δεν αξίζουν οπότε η μόνη πρόταση είναι το over της Γαλλίας.

Leave a Reply